Kracht van oervoeding

Voeding is onze brandstof en informatie voor ons lichaam. Ja het geeft ons dus energie en het vult ons… Maar wat doet het nog meer? 


Elke hap is informatie

We staan in deze moderne tijd elke dag en daarbij een paar keer per dag voor keuzes. Ons brein wil gewoon voedsel/brandstof en heeft het niet zo met ons te doen dat we moeten kiezen wat we dan precies tot ons nemen.


Vroeger (ja de oertijd), aten wij als mensen alleen maar uit de natuur. Toen hoefden we nog niet zoveel na te denken over wat we precies aten. We aten om te overleven (we lieten natuurlijk die dodelijke besjes wel hangen). En wat we eten heeft invloed op alle systemen in het lichaam. Alsof ons lichaam erop is ingesteld. Voeding is informatie. Informatie voor onze cellen. Onze organen, spieren, huid. Onze hormonen, spijsvertering, darmflora bacteriën, je immuunsysteem en ga zo maar door…


Alles wat we eten en drinken wordt gelezen en verwerkt. Elke hap en slok heeft de macht om: Ontstekingen te bevorderen OF juist te remmen. Spieren sterker/groter maken OF af te breken. Je darmen te voeden met een goed werkende spijsvertering tot gevolg OF het maakt je darmen overstuur, ontstoken en lek.

Je bloedsuikerspiegel stabiel houden OF juist skyhigh gooien. Het kan je huid doen stralen OF huidproblemen veroorzaken.


Met oervoeding kijken we naar eten wat we vinden de natuur. En al honderden jaren vinden in de natuur. Voeding dat positieve effecten heeft op ons lijf. Puur, onbewerkt en het is hier de kunst om het in deze moderne tijd toe te spitzen op hoe eten een rol heeft in ons leven namelijk: het moet lekker zijn, makkelijk en snel.